Prima Pagina Forum Contabilitate Care este tratamentul contabil la care este supusa inlocuirea instalatiei de apa dintr-un imobil?

Care este tratamentul contabil la care este supusa inlocuirea instalatiei de apa dintr-un imobil?

Postat de Gabi Dumitrescu la 24-10-2012 22:49:27
Subiect: Care este tratamentul contabil la care este supusa inlocuirea instalatiei de apa dintr-un imobil?
In urma unei defectiuni, instalatia de apa a unei cladiri aflata in administrarea unei societati a fost modificata prin inlocuirea unei parti vechi cu una noua, unele componente folosite fiind de o calitate si valoare inferioare celor anterioare.

Chiar in cazul in care aceasta instalatie nu e amortizata complet, aceasta valoare neamortizata a mijlocului fix va fi recalculata doar din punct de vedere fiscal, nu si contabil. In consecinta, amortizarea fiscala va fi diferita de cea contabila, trebuind tinuta o evidenta clara in Registrul de evidenta fiscala.

Inregistrarea contabila care trebuie facuta in acest caz este de forma
611 "Cheltuieli cu intretinerea si reparatiile" = 401 "Furnizori" , unde se va completa valoarea integrala a reparatiilor (manopera plus materiale).

Dat fiind faptul ca, in urma reparatiilor efectuate, valoarea din contabilitate a instalatiei ramane aceeasi, nu este nevoie ca aceasta operatie sa fie declarata la primarie.