Prima Pagina Infiintari firme Infiintare PFA / II
Cautare
Categorii

Infiintare PFA / II

 

Definitia serviciului:

Cea mai simpla metoda de a face afaceri este persoana fizica autorizata (PFA) sau intreprinderea individuala (II). Decizia de a desfasura o activitate comerciala prin infiintare PFA sau infiintare II aduce intregul control asupra afacerii si a profiturilor rezultate, dar si raspunderea personala pentru eventualele pierderi sau faliment. O PFA isi poate desfasura activitatea intr-o multime de domenii, incepand cu domenii unde nu se cere nici o calificare (curatenie, vanzari), continuand cu meserii independente (instalatori, tamplari, zidari, soferi, mecanici auto, asistenti sociali, ingrijitori, paznici), pana la inalte calificari (juristi, contabili, programatori IT etc.).

Ordonanta de urgenta nr. 44/2008 este actul normativ care reglementeaza desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiare. Potrivit actului normativ aplicabil in domeniu, exista trei forme de desfasurare a activitatii: persoana fizica autorizata (PFA), intreprinderea individuala (II) si intreprinderea familiala (IF). Cele trei categorii de intreprinzatori pot avea orice obiect de activitate cuprins in codul CAEN, mai putin cele interzise prin legi speciale.

Pot deveni persoane fizice autorizate sau intreprinzatori individuali orice cetateni romani sau ai unor state membre U.E., care au implinit 18 ani, nu au savarsit infractiuni economice si au pregatire profesionala in domeniul in care vor sa fie autorizati. Solicitantul trebuie sa aiba un sediu profesional asupra caruia sa detina un drept de folosinta. De asemenea, solicitantul trebuie sa declare, pe propria raspundere, ca indeplineste conditiile de functionare din punct de vedere al legislatiei din domeniile sanitar, sanitar-veterinar, protectia mediului si protectia muncii.

Intreprinderea individuala este o noutate absoluta in legislatia romana, fiind pentru prima data reglementata prin Ordonanta de urgenta nr. 44/2008. Persoanele fizice titulare a unei intreprinderi individuale au obligatia de a se inregistra si de a autoriza functionarea inainte de inceperea activitatii economice. Intreprinderea individuala nu este persoana juridica si se prezinta in cadrul raporturilor de drept ca persoana fizica.

In sectiunea Utile aveti Normele de venit pentru anul 2012, pentru fiecare judet din Romania, lista cu documentele necesare pentru infiintare PFA / II, precum si alte documente si informatii cu privire legislatia in vigoare, imputernicirea avocatiala, dovada sediului profesional etc.

 

Acte necesare infiintare persoana fizica autorizata / intreprindere individuala:

-  act de identitate;

- fotocopii certificate olograf de pe documentele care atesta pregatirea profesionala, daca aceasta este ceruta, potrivit unor prevederi legale speciale;

- fotocopii certificate olograf de pe documentele care atesta experienta profesionala, daca este cazul;

- contract de comodat/proprietate pentru stabilire sediu profesional;

- acordul asociatiei de proprietari;

- acordul vecinilor;

- specimen de semnatura;

- dovada verificarii disponibilitatii si rezervarii firmei.

Mod de lucru:

Noi va pregatim dosarul pentru Infiintare PFA / II gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului din judetul in care aveti sediul profesional si vi-l trimitem fie prin curier rapid, fie prin email:

- conceperea si redactarea cererii de inregistrare;

- conceperea, redactarea si atestarea actului de detinere a sediului profesional;

- completarea declaratiei-tip pe propria raspundere model 1, model 2 sau model 3.

 

Comanda acum Infiintare PFA / II la 230 RON!

Pentru judetul Prahova, va rugam sa ne contactati pentru a va intocmi si depune dosarul la Registru Comertului Prahova.


Taguri: cod CAEN  obiect de activitate  infiintare firma  intreprindere individuala  pfa
Norma de Venit vs Sistem Real
PFA/II/IF - urile pot fi impozita in unul din doua moduri: 1. Norma fixa de venit - valabila numai pentru anumite activitati. Indiferent de cifra de afaceri... mai mult
Platitor de TVA sau Neplatitor de TVA?
Aceasta este o decizie foarte importanta avand in vedere cota de tva de 24%. Dupa infiintarea unui SRL/PFA/II/IF veti putea opta pentru a fi Platitor de TVA... mai mult
Cind se completeaza declaratia de inregistrare fiscala si declaratia de mentiuni pentru persoane fizice?
In timp ce declaratia de inregistrare trebuie completata o singura data, si anume cu ocazia primei inregistrari fiscale, care de obicei coincide cu... mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Infiintare pfa ii