Prima Pagina Infiintari firme Suspendare Activitate PFA / II
Cautare
Categorii

Suspendare Activitate PFA / II

 

Definitia serviciului:

Daca se anticipeaza o scadere a activitatii pentru o anumita perioada de timp sau daca activitatile pentru care s-a infiintat persoana fizica autorizata / intreprinderea individuala nu mai pot fi desfasurate, se poate intra in inactivitate temporara. Activitatea poate fi suspendata pentru maxim trei ani, pentru orice forma de oraganizare comerciala. Procedura de suspendare pentru o persoana fizica autorizata / intreprindere individuala este una simplificata. Aceasta se poate suspenda printr-o simpla cerere la Registrul Comertului. In cazul suspendarii persoanei fizice autorizate / intreprinderii individuale, pe langa cerere, se vor depune la Oficiul Registrului Comertului competent si toate actele originale.

Pentru demararea procedurii de suspendare este obligatoriu ca persoana fizica autorizata / intreprinderea individuala sa nu aiba datorii catre bugetul de stat, dar poate avea datorii catre alte firme sau catre angajati. Cei care isi intrerup activitatea sunt obligati sa achite contributiile la stat scadente pe perioada suspendarii. Efectuarea ultimelor plati catre buget depinde si de momentul cand se fac declaratiile respective: semestrial sau trimestrial.

Suspendarea produce efecte de la data depunerii cererii de suspendare a activitatii de catre persoana fizica autorizata / intreprinderea individuala. Registrul comertului emite, pe langa decizie, si un certificat constatator prin care se evidentiaza inactivitatea temporara a societatii. Inactivitatea temporara trebuie inregistrata si la Administratia Financiara.

ATENTIE!! In cazul suspendarii activitatii se poate obtine si o derogare de la depunerea declaratiilor fiscale (depunere anuala in loc de depunere trimestriala). Regimul derogatoriu nu este insa o etapa obligatorie din procesul de suspendare. Acesta este aprobat de catre Administratia Finantelor, in urma solicitarii printr-o cerere.

In sectiunea Utile gasiti documentele necesare pentru suspendare activitate PFA / intreprindere individuala, precum si alte informatii utile.

Documente necesare:

- act de identitate;

- certificatul de inregistrare si certificatele constatatoare emise in baza declaratiilor-tip pe propria raspundere pentru autorizarea activitatii in original;

- declaraţia-tip pe propria raspundere din care sa rezulte ca persoana fizica autorizata / intreprinderea individuala nu desfasoara la sediu ori in afara acestora activitatile declarate o perioada de maxim 3 ani.

Modul de lucru:

Noi va pregatim dosarul pentru Suspendare Activitate PFA / II gata de a fi depus la Oficiul Registrului Comertului din judetul in care aveti sediul profesional si vi-l trimitem fie prin curier rapid, fie prin email:

- conceperea si redactarea cererii de inregistrare;

- completarea declaratiei-tip pe propria raspundere.

 

Comanda acum Suspendare Activitate PFA / II la 69 RON!

Oferta valabila numai pentru comanda online!


Taguri: obiect de activitate  radiere firma  reluare activitate  suspendare activitate

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie


Ultimele pagini vizualizate
1. Suspendare activitate pfa ii