Prima Pagina Stiri Modificari privind certificatul de cazier fiscal
Cautare
Categorii

Modificari privind certificatul de cazier fiscal

 

Certificatul de cazier fiscal este obligatoriu in urmatoarele situatii:

- infiintare SRL - de catre asociati si reprezentantii legali desemnati (administratori);

- infiintare PFA / II si infiintare intreprindere familiala - de catre solicitanti;

- cesiune externa parti sociale - de catre noii asociati;

- majorare capital social prin cooptare asociati SRL - de catre noii asociati;

- numire de noi reprezentanti legali (schimbare administrator) - de catre noii reprezentanti legali.

Prin OG nr. 25/2011 pentru modificarea art. 7 din OG nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, au fost aduse modificari ce vizeaza conditiile de scoatere din evidenta cazierului a datelor sau faptelor inscrise in bazele de date privind cazierul fiscal gestionate de organele fiscale, prin circumstantierea acestor conditii in functie de natura faptelor inscrise. Pentru aplicarea unitara a acestor modificari a fost aprobat OMFP nr. 2696/2011 privind aprobarea modelului  si continutului formularisticii necesare pentru solicitarea si comunicarea datelor inscrise in cazierul fiscal, modul de organizare, gestionare si acces la informatiile din cazierul fiscal.

Prin Legea nr. 113/2012  privind aprobarea OG nr. 25/2011 pentru modificarea art. 7 din OG nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, a fost reglementata scoaterea din evidenta cazierului fiscal al reprezentantului legal al persoanei juridice inactive a mentiunii privind inactivitatea fiscala, in situatia in care persoana juridica inactiva este radiata din Registrul contribuabililor. Astfel, potrivit noilor prevederi legale, inactivitatea fiscala inscrisa in cazierul fiscal al reprezentantului legal  al unei persoane juridice aflate in inactivitate fiscala si radiata se scoate din evidenta la data implinirii  unui termen de un an de la data radierii persoanei juridice.

In sectiunea utile gasiti atat legislatia in vigoare, cat si proiectul de ordin. Cititi mai multe despre suspendarea activitatii aici:

Suspendare Activitate SRL >>>

Suspendare Activitate PFA / II >>>

Suspendare Activitate IF >>>

Ca urmare a adoptarii acestor reglementari, a devenit necesara elaborarea unui proiect de act normativ pentru modificarea si completarea OMFP  nr. 2696/ 2011 privind aprobarea modelului  si continutului formularisticii necesare pentru solicitarea  si comunicarea datelor inscrise in cazierul fiscal, modul de organizare, gestionare  si acces la informatiile din cazierul fiscal. Proiectul a fost publicat pe site-ul ANAF, sectiunea Transparenta decizionala, iar modificarile propuse vizeaza:

a) completarea Procedurii de inscriere  si actualizare a datelor din cazierul fiscal cu dispozitii  speciale privind scoaterea din evidenta cazierului fiscal a informatiilor privind inactivitatea fiscala, astfel:

- situatiile privind inactivitatea fiscala se scot din evidenta cazierului fiscal al reprezentantului legal al persoanei juridice declarate inactive, care s-a radiat din Registrul contribuabililor fara a fi reactivata, la data implinirii unui termen de un an de la data radierii persoanei juridice, in conditiile art. 7 alin. 1 lit. h) din OG nr. 75/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

- pentru scoaterea din evidenta cazierului fiscal a acestor situatii, fisa de actualizare se intocmeste de catre compartimentul cu atributii in gestionarea Registrului contribuabililor din cadrul organului fiscal in a carui evidenta a fost inregistrata persoana juridica declarata inactiva fiscal, care s-a radiat fara a fi reactivata, dupa primirea informatiei/comunicarea documentului care atesta radierea persoanei juridice declarata inactiva fiscal, prin completarea formularului 508 "Fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal privind inactivitatea fiscala", prevazut in anexa nr. 1 la ordin, la care se bifeaza casuta "reprezentant legal al persoanei juridice declarate inactiva fiscal".

b) modificarea formularului 508 "Fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal privind inactivitatea fiscala".


Taguri: administrator firma  mandat administrator  majorare capital social  parti sociale  cesiune  infiintare firma  cazier fiscal
Ce documente sunt necesare la infiintarea unui SRL?
Ce documente sunt necesare la infiintarea unui SRL? mai mult
Ce documente sunt necesare la infiintarea unui SRL?
1. Rezervare de nume 2. Dovada sediului - act de proprietate, contract de inchiriere, contract de comodat. 3. Actul constitutiv - va cuprinde datele... mai mult

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie