Prima Pagina Stiri Impozit de 3% obligatoriu pentru firmele cu cifra de afaceri sub 65.000euro incepand cu 1 februarie 2013
Cautare
Categorii

Impozit de 3% obligatoriu pentru firmele cu cifra de afaceri sub 65.000euro incepand cu 1 februarie 2013

Bineinteles ca noul an incepe cu o noua modificare la Codul Fiscal !

 Firmele pot incerca sa gaseasca avantaje si dezavantaje in noul mod de impozitare, il pot discuta, sau pot sa includa in costul de functionare noul impozit. Unele firme au ales deja acest mod de impozitare si nu vor fi afectate decat de anumite aspecte din noua schimbarea – micsorarea plafonului de venituri realizate de la 100.000euro la 65.000euro.

Pana acum contribuabilii persoane juridice aveau posibilitatea sa opteze pentru plata impozitului pe venitul microintreprinderilor, numai daca la finalul anului precedent  indeplineau cumulativ anumite conditii:

  • realizeaza venituri, altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului;
  • au de la 1 pana la 9 salariati, inclusiv;
  • au realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 100.000 euro;
  • capitalul social al acestora este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.

Prin OG nr. 8/2013 se impune insa o noua reglementare in acest domeniu, astfel incat din optional, impozitul de 3% pe veniturile microinreprinderilor devine obligatoriu chiar de la 1 februarie 2013. Mai mult decat atat si conditiile de intrare in acest sistem de impunere vor fi modificate. Mai exact, conditia cu numarul de salariati este abrogata de Guvern, iar plafonul veniturilor este micsorat de la 100.000 de euro la 65.000 de euro.

"Microintreprinderile platitoare de impozit pe profit sunt obligate la plata  impozitului reglementat de prezentul titlu (impozit pe veniturile microintreprinderilor - n.red.) incepand cu anul fiscal urmator, daca indeplinesc conditiile prevazute la art.112^1", prevede proiectul de modificare a Codului fiscal.

Noi conditiile care trebuie indeplinite de firme, prevazute la art. 112^1 modificat de Guvern, sunt:

  • realizeaza venituri, altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului;
  • a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 65.000 euro;
  • capitalul social al persoanei juridice este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.

In plus, noile reglementari propuse de Finante stabilesc si ca firmele nou-infiintate sunt obligate  sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu primul an fiscal, daca capitalul lor social este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.

Singura constanta este schimbarea! Succes ! !


Taguri: modificari codul fiscal 2013  impozitul pe venit

Comanda
telefonic
0244.55.00.11
0732.22.33.55
Sondaj de opinie